nieuws

Expiratiedesk laat verzekeraars bieden op hoge koopsommen

Archief

De Expiratiedesk heeft een online marktplaats voor koopsomverzekeringen ontwikkeld, waarop verzekeraars en tussenpersonen zaken met elkaar kunnen doen. Onderdeel van de site is een veiling voor koopsommen van meer dan een ton.

 

De marktplaats biedt adviseurs drie mogelijkheden: een vergelijking voor direct ingaande lijfrentes, een fiscaal-juridische databank en toegang tot een zogeheten contractvolgsysteem, dat de tussenpersoon actief informeert over de voortgang van de polisaanvraag.

 

  &nbspDe kern van de marktplaats vormt het vergelijkingssysteem. "Hierop is de top acht van verzekeraars van gegarandeerde direct ingaande lijfrentes aangesloten", aldus Expiratiedesk. De vergelijking sorteert de aanbieders in eerste instantie op het hoogste tarief.

 

  &nbspVoor koopsommen boven de _ 100.000 is een aanbestedingsmogelijkheid ingebouwd. Via één druk op de knop kan de adviseur dan dertien aanbieders een concurrerend bod laten doen. De verzekeraars kunnen door de koppeling van hun eigen systemen met die van de marktplaats direct tariefwijzigingen invoeren. De tussenpersoon kan alle gemaakte berekeningen opslaan en later indien gewenst gegevens wijzigen om alsnog een offerte op te vragen.

 

  &nbspDe fiscaal-juridische databank kan door de adviseur worden gebruikt om de fiscale mogelijkheden voor zijn klant te toetsen; verder is er een ‘polisopmaakthermometer’ die een indicatie geeft van de kwaliteit van de polisopmaak van de diverse aanbieders.

 

Reageer op dit artikel