nieuws

DSB Bank stapt in gat buitenlanders op hypotheekmarkt

Archief

De grootste partijen op de hypotheekmarkt hebben in het eerste halfjaar van 2008 hun marktaandeel uitgebreid, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. DSB Bank profiteert van de aftocht van buitenlandse partijen en heeft het marktaandeel vergroot tot 3,5% (vorig jaar: 1,3%).

DSB Bank stapt in gat buitenlanders op hypotheekmarkt

Rabobank (inclusief Obvion) was in de eerste zes maanden van dit jaar goed voor 29% (heel 2007: 28%) van de hypotheekomzet in ons land. Achtervolger ING (Postbank en ING Bank) geeft terrein prijs en komt uit op 19,3% (20,9%). ABN Amro (11,5%) en SNS Reaal (7,2%) winnen om en nabij een procent marktaandeel.
Buitenlandse partijen als GMAC en Argenta zijn verdwenen uit de top; zij hadden in de eerste helft van vorig jaar nog ieder 3% van de markt in handen. DSB Bank lijkt het meest baat te hebben bij het gat dat de buitenlanders hebben laten vallen: met het huidige marktaandeel is de bank na Fortis Bank/ASR (7,1%) de zevende geldgever van ons land. DSB meldde onlangs zelf al een grote toename in het aantal aanvragen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.