nieuws

Drie op de tien aanvragen nieuwe Zwitserleven-hypotheek provisieloos

Archief

Van de aanvragen die Zwitserleven binnenkrijgt voor de recent geïntroduceerde Bestedingsvrijheid Hypotheek is 31% provisieloos. "Daarmee lijkt onze aanpak ondersteund te worden door het intermediair", aldus Zwitserleven.

 

Zwitserleven heeft in september de Bestedingsvrijheid Hypotheek geïntroduceerd en direct was 19% van de aanvragen provisieloos. In oktober steeg dit percentage naar 31%.

 

  &nbspDe hypotheek biedt het intermediair twee oplossingen om klanten provisieloos te adviseren. In het eerste geval betaalt de klant 0,75% afsluitkosten, ontvangt hij een rentekorting van 0,10% voor de eerste rentevastperiode en betaalt hij de adviseur een vergoeding. De andere mogelijkheid is dat de klant 0,25% afsluitkosten betaalt en een adviesvergoeding voor de tussenpersoon. In beide gevallen ontvangt de adviseur dus geen provisie.

 

Reageer op dit artikel