nieuws

De Hypotheker

Archief

"Banken informeren hun klanten die ongerust zijn over de gevolgen van de kredietcrisis voor hun hypotheek niet genoeg." Dat vindt Bas Millenaar, commercieel directeur van De Hypotheker. Millenaar trekt die conclusie nadat bijna 1.100 consumenten de afgelopen weken de inloopspreekuren van de Hypotheker over de kredietcrisis hebben bezocht.

 

Hypotheekgarantie

Gemeenten zien niets in een verhoging van de hypotheekgarantie waar onder meer de Vereniging Eigen Huis (VEH) voor pleit. Wanneer de hypotheekgarantie wordt verhoogd van _ 265.000 naar _ 350.000 zoals VEH wil, zou de premie daarvoor fors omhoog moeten, zei Sandra Korthuis van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Nu bedraagt die premie gemiddeld _ 900. Dat zou dan vier tot zes maal zo hoog moeten worden.

 

Reageer op dit artikel