nieuws

Consumentenbond pleit voor lagere hypotheekrente

Archief

De Consumentenbond roept de banken op de hypotheekrente evenredig te verlagen met de renteverlagingen van de Europese Centrale Bank (ECB).

 

Sinds begin oktober heeft de ECB de rente 1% verlaagd om de economische groei te stimuleren. Uit onderzoek van de Consumentenbond onder bijna veertig hypotheekverstrekkers blijkt daarentegen dat zij begin augustus gemiddeld bijna 1% opslag rekenden bij variabele hypotheekrente. Medio november hebben de banken die opslag gemiddeld tot bijna 2% laten toenemen. De Postbank kondigde half november aan de variabele hypotheekrente met ruim 1% te verlagen en geeft hiermee aan dat er ruimte zit in de marges die banken hanteren bij de hypotheekrente.

 

  &nbspDe bond roept de banken die hun opslag hebben verhoogd op dit voorbeeld te volgen. Daarnaast vraagt de bond de minister van Financiën er scherp op toe te zien dat de banken geen oneigenlijk gebruik maken van de goedkopere financieringsmogelijkheden die de renteverlagingen van de ECB bieden en zo nodig in te grijpen.

 

Reageer op dit artikel