nieuws

‘Consumentenbond gebruikt achterhaalde methode’

Archief

De Consumentenbond is doof voor advies en houdt ten onrechte vast aan een achterhaalde vergelijkingsmethode die geen betrouwbaar beeld geeft van de autoverzekeringsmarkt. Dat is de mening van Erik de Voogd van Premie.nl, die de bond uitnodigt voortaan gebruik te maken van zijn vergelijkingsmethodiek.

‘Consumentenbond gebruikt achterhaalde methode’

De Voogd reageert op een test van autoverzekeringen in de Geldgids: "De bond vergelijkt maar vier verschillende regio's en er worden slechts drie typen auto's van twee verschillende leeftijden in het onderzoek betrokken. Verder wordt er geen rekening gehouden met kortingen, die kunnen oplopen tot 20%." Dat Independer en Verzekeringssite een aantal van de goedkoopste maatschappijen niet vergelijkt, is weliswaar juist, "maar men zou beter kunnen benadrukken dat sommige vergelijkingssites anders zijn dan ze zich voordoen. Independer is een commerciële tussenpersoon die samenwerkt met een beperkt aantal verzekeringsmaatschappijen die betalen voor leads of gesloten verzekeringen en hypotheken. Verzekeringssite op haar beurt is niet transparant over de verzekeringsmaatschappijen die ze voor de consument vergelijkt", aldus De Voogd.

Reageer op dit artikel