nieuws

Collectief regres Oud en Nieuw uit kostenoverwegingen

Archief

Verzekeraars gaan mede uit kostenoverwegingen gemeenschappelijk optreden om vandaalschade te verhalen die rond de jaarwisseling ontstaat.

Collectief regres Oud en Nieuw uit kostenoverwegingen

De maatschappelijke onrust die vorig jaar ontstond door de vele brandstichtingen in auto's, huizen en scholen is aanleiding geweest voor het Verbond van Verzekeraars om met deze maatregel te komen. Tot nu toe werden dergelijke schades slechts incidenteel op de daders verhaald, zegt een woordvoerder. "Dat heeft te maken met het feit dat de schadebedragen meestal beperkt zijn en een civiele procedure voor een verzekeraar een kostbare zaak is. De kosten wegen dan doorgaans niet tegen de baten op. Echter, door de krachten te bundelen kunnen verzekeraars efficiënter te werk gaan." Naar schatting keerden verzekeraars vorig jaar zo'n € 20 mln uit aan schade die direct samenhing met vandalisme tijdens de jaarwisseling.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.