nieuws

Cao-overleg bij Meeùs muurvast

Archief

Het overleg tussen de vakorganisaties en intermediairbedrijf Meeùs over een nieuwe cao zit in een impasse. “Er zit een groot gat tussen hetgeen wij als vakbonden hebben voorgesteld en wat Meeùs ons te bieden heeft.

Cao-overleg bij Meeùs muurvast

Dat zegt Unie-bestuurder Robert Schuurman. "Natuurlijk weten we dat de resultaten van Meeùs niet goed zijn en dat de marktomstandigheden niet echt meehelpen. Wij hebben echter moeten concluderen dat de voorstellen van Meeùs de grenzen van het mandaat ver overschrijden." Volgens hem zijn de leden nu aan het woord.
De bonden hebben een beperkte loonsverhoging voorgesteld van 3% (in plaats van de eerder gevraagde 3,5%) per 1 januari 2009, met een eenmalige uitkering als compensatie voor de periode vanaf 1 juli 2008. Het tegenbod van Meeùs is 1,75% structureel, zonder eenmalige compensatie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.