nieuws

‘Buitenlanders lopen warm aan zijlijn verzekeringsmarkt’

Archief

Buitenlandse verzekeraars zijn langs de zijlijn aan het warmlopen om spoedig de Nederlandse verzekeringsmarkt te betreden. "Toetreding wordt steeds makkelijker", zegt Olav Cuiper.

 

Hij is samen met Gerrit Vos aandeelhouder van het nieuwe managementadviesbureau Amvox (onderdeel van ITDS), dat Nederlandse en buitenlandse verzekeraar wil begeleiden naar nieuwe markten. Een voorbeeld daarvan is het Britse eUcover, dat via Independer in ons land autoverzekeringen gaat verkopen (zie elders in dit nummer).

 

Vergelijkingssites

Volgens Cuiper moeten verzekeraars zich gaan voorbereiden op een verdere opkomst van vergelijkingssites. "Nederlandse partijen moeten zich afvragen of ze klaar zijn voor wat op hun afkomt. Als dat wat in Engeland gebeurt, ook hierheen komt, moet je daarop voorbereid zijn."

 

  &nbspHij constateert dat partijen als Ditzo (Fortis) en Allsecur (Allianz) veel geld pompen in hun naamsbekendheid. "Overigens is het Allsecur-model redelijk simpel. Ik denk dat ze daar een behoorlijk volume mee binnenhalen. Bij Ditzo is gekozen voor een uitgebreider productmodel. Verder zie je nog wat kleinere initiatieven als Izio en Onna-onna."

 

Affinity

  &nbspVolgens Cuiper ontstaat er op internet een soort driedeling. Grote partijen die veel geld te besteden hebben, kleinere partijen die vooral op prijs concurreren en partijen die achter een merk gaan zitten, ook wel affinity business. "Zoals Fortis in Engeland doet met bijvoorbeeld Kwik Fit Insurance, maar ook met Age Concern, een grote community voor vijftigplussers."

 

  &nbspCuiper denkt dat de Hema een van de snelst groeiende internetportalen is. "Ze willen de beste verzekering voor de beste prijs aanbieden en daarbij maken ze gebruik van een sterk merk (Aon, red.)."

 

Internetverzekeraars

Cuiper en Vos hebben vele jaren ervaring in de verzekeringsbranche en werkten onder meer met elkaar samen bij Delta Lloyd, waar Cuiper toen directeur was. Gerrit Vos werkt al jaren bij ITDS in Naarden. Cuiper werkte na Delta Lloyd een aantal jaren als algemeen directeur bij Fortis Insurance International (FII). "Ik heb toen onder meer in Frankrijk, Polen en Rusland internetverzekeraars opgezet."

 

zijn voor de opkomst van vergelijkingssites."

Reageer op dit artikel