nieuws

Brokkenpiloten

Archief

Bijna één op de tien 16-jarige bromfietsers veroorzaakt schade in het verkeer. Bij 18-jarigen ligt de schadekans nog maar op 4% en gemiddeld ligt de kans op schade net onder de 2%. Dat blijkt uit de jongste bromfietsstatistiek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). De gemiddelde schade per incident ligt momenteel tussen de _ 1.500 en _ 2.000.

 

Opleiding fraudebeheersing

Nibe-SVV en het Verbond van Verzekeraars hebben een leergang ‘Coördinator fraudebeheersing’ ontwikkeld die volgend jaar van start gaat. Wet- en regelgeving, herkenning van mogelijke fraude en het uitvoeren van bureau-onderzoek zijn onderwerpen die aan bod komen in zes modules. Belangstellenden kunnen een mail sturen aan cursist@nibesvv.nl.

 

Nieuwe website Rialto

Rialto heeft de website vernieuwd. "Vragen die ons met grote regelmaat via de telefoon worden gesteld, zijn nu snel op de website terug te vinden", aldus operationeel manager Huub Flipsen. In het eerste kwartaal van 2009 komt Rialto ook met een aangepaste versie van Frontoffice, de applicatie die tussenpersonen gebruiken om online verzekeringen aan te vragen.

 

Automatische expertise

De Noordhollandsche van 1816 heeft het SchadePortaal uitgebreid. Bij een schademelding wordt automatisch een expertiseopdracht via een elektronische koppeling naar het juiste bureau verstuurd. Ook de voortgang is online te volgen. Tussenpersonen hebben de mogelijkheid om de automatische toewijzing aan een expertisebureau uit te schakelen.

 

Permanente Educatie bij Welten

Financieel opleider en detacheerder Welten is officieel erkend als WFT-PE-instituut door het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). De erkenning geldt voor de modules Basis Financiële Dienstverlening, Hypothecair Krediet, Consumptief Krediet, Verzekeren Leven en Verzekeren Schade.

 

Ohra en Erasmus

Volgend jaar zullen Ohra en Erasmus, beide onderdeel van Delta Lloyd Groep, als nieuwe verzekeraar toetreden tot Schadegarant. Delta Lloyd Groep wil alle schades van de tot de groep behorende labels binnen één netwerk afwikkelen.

 

Reageer op dit artikel