nieuws

Britse verzekeraar betreedt automarkt met eUcover

Archief

Hargraves Europe, een intermediairbedrijf uit Gibraltar, gaat onder de handelsnaam eUcover.com de Nederlandse markt voor autoverzekeringen betreden. Risicodrager is de Britse maatschappij Evolution Insurance Company. De distributie verloopt via vergelijkingssite Independer.

Britse verzekeraar betreedt automarkt met eUcover

"In Engeland wordt 60% van de nieuwe productie via internet gesloten", aldus Chaplain. "Daarnaast zien wij dat de meerderheid van de mensen vergelijkingssites gebruiken om bij het vernieuwen van de autopolis vast te stellen of de geoffreerde prijs concurrerend is. Dit leidt ertoe dat veel mensen hun polis oversluiten. In Engeland is de levensduur van een autopolis ongeveer drie jaar." Volgens Chaplain is Nederland het eerste Europese land dat dit model zal volgen. "Dat geeft ons als kostenefficiënte toetreder een uitstekende mogelijkheid om de markt te betreden." Over de beoogde verkoopdoelen laat Chaplain zich nog niet uit. Hij zegt een tevreden man te zijn als in 5% van de premievergelijkingen die gedaan worden op Independer, eUcover er als beste uitkomt.

Reageer op dit artikel