nieuws

Britse verzekeraar betreedt automarkt met eUcover

Archief

Hargraves Europe, een intermediairbedrijf uit Gibraltar, betreedt onder de handelsnaam eUcover.com de Nederlandse markt voor autoverzekeringen. Risicodrager is de Britse maatschappij Evolution Insurance Company. De distributie verloopt via vergelijkingssite Independer.

 

De Nederlandse markt volgt de Engelse markt als het gaat om de verkoop van autoverzekeringen op internet, is de overtuiging van directeur Paul Chaplain. Om die reden wordt eUcover hier actief. "In Engeland wordt 60% van de nieuwe productie via internet gesloten", aldus Chaplain. "Daarnaast zien wij dat de meerderheid van de mensen vergelijkingssites gebruiken om bij het vernieuwen van de autopolis vast te stellen of de geoffreerde prijs concurrerend is. Dit leidt er toe dat veel mensen hun polis oversluiten. In Engeland is de levensduur van een autopolis ongeveer drie jaar."

 

  &nbspVolgens Chaplain is Nederland het eerste Europese land dat dit model zal volgen. "Dat geeft ons als kostenefficiënte toetreder een uitstekende mogelijkheid om de markt te betreden."

 

Auto

"Het concept van eUcover is de Nederlandse automobilist te voorzien van op internetgebaseerde hoge kwaliteitsautoverzekeringen, zonder de ballast van oude systemen en administratiekosten waar traditionele verzekeraars mee te maken hebben die naar internet converteren", zegt Chaplain.

 

  &nbspRisicodrager voor eUcover is Evolution Insurance. "Dat doet zij voor geen andere partij in Nederland." eUcover is net gestart met het verkopen van autopolissen via Independer. "Wat ons betreft een vooruitstrevende prijsvergelijker."

 

  &nbspDe schadeafhandeling wordt gedaan door Nobilas Innovation Group. Het facilitair callcenter Telekom Direct in Almere is verantwoordelijk voor de backoffice werkzaamheden, zoals het versturen van polissen, groene kaarten en het afhandelen van telefonische vragen. De pechhulp wordt verzorgd door Mondial Assistance.

 

First Europa

Chaplain vindt dat een vergelijking met First Europa, de tussenpersoon die met geld van eBookers de Nederlandse markt betrad, mank gaat. "First Europa was puur een prijsvergelijker en had geen eigen verzekeraar erachter", aldus Chaplain. "Wij hebben controle over de eindprijs naar de klant. First Europa liet prijzen zien die door meerdere verzekeraars werden geboden. Verder hoeven we niet zelf te adverteren. Wij verkopen via Independer, die onder meer adverteert op zoekmachine Google."

 

  &nbspOver de beoogde verkoopdoelen laat Chaplain zich nog niet uit. Hij zegt een tevreden man te zijn als in 5% van de premievergelijkingen die gedaan worden op bijvoorbeeld Independer, eUcover er als beste uitkomt.

 

Reageer op dit artikel