nieuws

Brandpreventie blijft ondergeschoven kindje

Archief

Rookmelders, brandblussers en blusdekens zijn nog steeds geen gemeengoed in de Nederlandse huishoudens, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Nationale-Nederlanden, Interpolis, De Goudse en ASR.

Brandpreventie blijft ondergeschoven kindje

Met de Preventiecheck Particulieren, opgezet en uitgevoerd door Dolmans Calamiteiten Diensten, willen de verzekeraars mensen bewust maken van het belang van preventie en advies geven over de maatregelen die men kan treffen om schade te voorkomen. Een analyse van de uitkomsten van de uitgevoerde preventiechecks laat zien dat van alle huishoudens slechts 59% een rookmelder heeft, 70% geen brandblusser in huis heeft en 76% geen blusdeken. Door schade en schande wordt echter niet iedereen wijs: 72% van de geënquêteerden heeft één of meerdere van de verstrekte adviezen opgevolgd.

Reageer op dit artikel