nieuws

Branchegenoten zien ASR liefst in armen Delta Lloyd

Archief

Delta Lloyd Groep wordt door branchegenoten gezien als meest favoriete partij voor de overname van ASR Nederland. Ruim 30% van de bezoekers van Amweb.nl, de website van AssurantieMagazine, opteert voor Delta Lloyd. Van de vijf geboden opties zijn Aegon en ING het minst favoriet.

 

Het Nederlandse verzekeringsbedrijf van het voormalige Fortis is door de overheid in de etalage gezet. Reden voor AM om de websitebezoekers te vragen naar hun mening over mogelijke kopers. Begin december brachten 1.959 mensen hun stem uit. Ruim zeshonderd van hen opteerden voor Delta Lloyd. Bijna vierhonderd stemmen gingen uit naar Allianz en SNS Reaal, waarbij de laatste licht de voorkeur krijgt. Of een dergelijke overname financieel haalbaar is voor SNS Reaal, dat onlangs zelf de hand moest ophouden bij de Staat der Nederlanden, lijkt minder van belang.

 

Meest gelezen

Het faillissement van de Zekergroep, het nieuws van de voorpagina van AM 22, trok op de website eveneens veel aandacht. Duizenden bezoekers klikten op de twee artikelen die over dit faillissement verschenen. Ruim negentig mensen maakten van de gelegenheid gebruik om hun visie of commentaar op dat nieuws te geven. Daaronder veel steunbetuigingen voor directeur/eigenaar Dennis Vos, maar ook de nodige kritische geluiden. Een enkele keer vervielen mensen in anonieme beschimpingen, waardoor de webredactie tot het verwijderen van reacties moet overgaan.

 

  &nbspDat de NVA en de NBVA willen praten met de makers van het televisieprogramma Tros Radar ontlokte eveneens de nodige reacties. De standsorganisaties krijgen daarin de nodige standjes, maar ook presentatrice Antoinette Hertsenberg moet het dikwijls ontgelden. Ook hier leidt frustratie er helaas soms toe dat fatsoensnormen worden vergeten.

 

  &nbspAndere veel gelezen onderwerpen op Amweb.nl waren de laatste twee weken:

 

-Hypotheekdrukte bij DSB Bank;

 

-AFM akkoord met provisiedifferentiatie;

 

-Ontslag voor helft personeel adviesdochter Welke;

 

-Afab presenteert nieuw bedieningsmodel. Aegon 267 Allianz 377 Delta Lloyd 602 ING 320 SNS Reaal 393 Totaal 1959

 

Reageer op dit artikel