nieuws

Bijsparen niet meer mogelijk bij Zwitserleven-pensioen

Archief

Zwitserleven biedt op nieuwe pensioencontracten vanaf 1 januari niet meer de mogelijkheid om bij te sparen. “De Pensioenwet vereist voor bijsparen vergaande aanpassingen in de communicatie naar werknemers. Dit heeft een dusdanig zwaar effect op de uitvoering, dat we de huidige vorm niet meer kunnen aanbieden.”

Voor bestaande contracten is het in sommige situaties nog wel mogelijk om bij te sparen. Zwitserleven biedt twee alternatieven: een LevensloopPensioen met een rente van 5,1% of een BijspaarPensioen op een aparte polis voor grootzakelijke contracten. In het laatste geval wordt over het bijsparen geen provisie uitgekeerd, zo heeft de maatschappij aan het intermediair laten weten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.