nieuws

‘Beleggingspolis maakte verzekeraars kwetsbaar’

Archief

Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars, vindt dat verzekeraars met de introductie van beleggingsverzekeringen zelf het vertrouwen van de klant op het spel hebben gezet.

‘Beleggingspolis maakte verzekeraars kwetsbaar’

De Verbondsdirecteur ging donderdag op een congres in op het gedaalde vertrouwen in verzekeringsmaatschappijen. "Er is dus alle aanleiding om onze verantwoordelijkheid opnieuw te bekijken. Met de introductie van de beleggingsverzekeringen heeft de verzekeringsindustrie zich bijvoorbeeld kwetsbaar gemaakt: door belangrijke risico's níet over te nemen van de klant en daar ook nog eens onvoldoende duidelijk over te zijn."
De branche werkt hard aan het herwinnen van het consumentenvertrouwen, aldus Weurding. "Overigens past een nuancering als we het hebben over de beeldvorming in de kredietcrisis en de rol van verzekeraars. Die blijken tot nu toe redelijk overeind te blijven."

Reageer op dit artikel