nieuws

Banken goed voor twee van de drie hypotheken

Archief

De hypotheekomzet is in oktober 7,5% lager uitgekomen dan een jaar eerder: € 8,3 (9,0) mld. Het aantal nieuw ingeschreven hypotheken is volgens Kadaster-cijfers met 13% afgenomen tot 32.320 (37.088). De banken blijven in een krimpende markt hun aandeel uitbreiden en staan nu op ruim 65%.

Banken goed voor twee van de drie hypotheken

De banken vergroten hun productie vergeleken met september met 7%. Over de eerste tien maanden van dit jaar komen de banken – partijen als Rabobank, Postbank, ING Bank, ABN Amro en SNS Bank – uit op bijna 62%. Vorig jaar was hun marktaandeel 59%.
De marktbrede omzetdaling is vooral te wijten aan een sterk gedaalde omzet bij de hypotheekbanken en bouwfondsen, die vergeleken met oktober vorig jaar zo’n € 450 mln inleveren, en de buitenlandse partijen, die een krappe € 400 mln minder productie boeken. Alleen de verzekeraars en pensioenfondsen onttrekken zich aan de malaise met een groei van ruim € 200 mln (bijna 20%).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.