nieuws

Allianz legt compensatievoorstel neer bij Wabeke

Archief

Allianz is een van de levensverzekeraars die bij Ombudsman Wabeke een voorstel hebben ingediend voor een compensatieregeling met betrekking tot de kosten van beleggingspolissen. Daarmee willen de maatschappijen tot een snelle oplossing komen in de ‘woekerpolisaffaire’.

Allianz legt compensatievoorstel neer bij Wabeke

Elf maatschappijen hebben een regeling aan Wabeke voorgelegd. Allianz stelt dat het nadrukkelijk geen verzoek tot een collectieve regeling betreft. "Dat is mededingingsrechtelijk niet verantwoord", aldus levendirecteur Nico Bekendam. "Wel hebben we een individueel voorstel gedaan dat in lijn is met de al bekende compensatieregelingen. Al is het profiel van onze portefeuille totaal anders: we zitten meer in het hogere segment en hebben relatief weinig kleine polissen." Allianz heeft circa 175.000 beleggingsverzekeringen in portefeuille, ruim 2,5% van het markttotaal.

Reageer op dit artikel