nieuws

Agis delft onderspit in kort geding

Archief

Zorgverzekeraar Agis moet van de rechtbank in Amsterdam stoppen met de campagneslagzin ‘Agis ZorgvoorZorg’. Dat is het resultaat van een door IZZ aangespannen kort geding.

Agis delft onderspit in kort geding

IZZ is de cao-gerelateerde zorgverzekering voor mensen werkzaam in de zorg en hun gezinsleden. Sinds 2002 voert IZZ de slagzin 'IZZ Zorg voor de zorg'. Korte tijd geleden begon Agis met 'ZorgvoorZorg' een campagne die gericht was op dezelfde doelgroepen. Reden voor IZZ om een kort geding aan te spannen. Voor de rechter voerde IZZ aan dat Agis met het gebruik van de domeinnaam Agiszorgvoorzorg.nl en van het teken 'ZorgvoorZorg' ongerechtvaardigd voordeel trekt uit de reputatie en goodwill die IZZ rond 'Zorg voor de zorg' heeft opgebouwd. De voorzieningenrechter deelde deze opvatting.

Reageer op dit artikel