nieuws

AFM wil stop op te hoge hypotheken

Archief

De financiële toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) zint op aanscherping van de regels voor hypotheekverstrekking door banken. Volgens AFM-bestuursvoorzitter Hans Hoogervorst kunnen banken nu mogelijk nog te makkelijk te hoge hypotheken verstrekken. Dat zei hij zondag in het tv-programma Buitenhof.

AFM wil stop op te hoge hypotheken

De AFM verricht momenteel samen met De Nederlandsche Bank onderzoek of de huidige regels streng genoeg zijn. ,,Er zijn heel veel mensen die een hypotheek nemen die hoger is dan de waarde van het huis. De helft van de leningen is ook nog eens aflossingsvrij tegenwoordig. Dat betekent dat je heel lang op je schuld blijft zitten. We moeten er dus echt naar kijken of die regels misschien niet wat aangescherpt moeten worden'', aldus Hoogervorst.
(De Gelderlander, pag. 1)
 
 
Andere media over dit onderwerp:
 
Strengere regels voor hypotheken op komst
(Trouw, pag. 8)
 
AFM wil strengere regels hypotheken
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
AFM zint op strengere hypotheekregels
(De Pers, pag. 9)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Adviseurs over de kop
(De Telegraaf, pag. 11)
 
Pensioenreuzen zakken diep door het ijs en staken inflatiecorrectie
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Pensioenfondsen op de goede weg
(Trouw, pag. 8)

Reageer op dit artikel