nieuws

AFM geeft Burghthuys tik op vingers

Archief

Toezichthouder AFM heeft de Valkenswaardse Burghthuys Adviesgroep een aanwijzing gegeven, omdat uit onderzoek blijkt dat het advies over beleggingsverzekeringen in een aantal gevallen niet aansluit op de situatie van de klant.

AFM geeft Burghthuys tik op vingers

In dertien beoordeelde dossiers over het door Burghthuys aangeboden Toekomst Garant Plan heeft de AFM geconstateerd "dat onvoldoende informatie wordt ingewonnen over de financiële positie, de risicobereidheid, kennis en ervaring en doelstelling(en) van de cliënt". Informatie die wel werd gevraagd, is onvoldoende gebruikt als basis voor het advies.
Burghthuys heeft bij de Rotterdamse voorzieningenrechter bezwaar gemaakt tegen de aanwijzing, met onder meer als motivatie dat sprake is van een homogene doelgroep (militairen). Dat kon de rechter niet overtuigen: "Specifieke informatievergaring kan niet achterwege blijven in gevallen waarin een product 'vrijwel steeds' aan de wensen tegemoet komt."

Reageer op dit artikel