nieuws

AFM akkoord met provisiedifferentiatie

Archief

Toezichthouder AFM heeft in overleg met de intermediairorganisaties, het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken aangegeven dat het per serviceprovider variëren van de basisprovisie is toegestaan. Daarmee wordt het mogelijk provisie te blijven hanteren waarin een extra beloning is verwerkt.

AFM akkoord met provisiedifferentiatie

De brancheverenigingen wilden tekst en uitleg over de beloningsmodellen die in 2009, na het afschaffen van alle vormen van bonusprovisie, nog zijn toegestaan. "De beloning voor serviceproviders mag bestaan uit gedifferentieerde provisie en uit een vergoeding voor uitbestede werkzaamheden", zegt Henk Doornewaard, die namens koepelvereniging FKO bij het overleg betrokken was. "De beloning kan zo worden gerelateerd aan de geboden toegevoegde waarde", vindt Doornewaard. "Daarover wordt nu door de individuele partijen overlegd."
Minister Bos (Financiën) had eerder al deze vormen van beloning gesuggereerd als alternatieven voor de veelal omzetgerelateerde bonusprovisies.

Reageer op dit artikel