nieuws

Afhandeling letselschade sneller en transparanter via iLetsel.nl

Archief

De afhandeling van letselschadezaken in Nederland kan binnenkort sneller en overzichtelijker geregeld worden via de nieuwe website www.i-Letsel.nl. Slachtoffers, belangenbehartigers, medisch adviseurs en verzekeringsmaatschappijen kunnen daar één elektronisch dossier aanmaken en bijhouden.

 

Het initiatief hiervoor komt van Hans Noordsij van het Letselbureau in Tilburg, die eerder al het internetplatform www.mijnletsel.nl creëerde. "Letselschadeslachtoffers krijgen nog steeds te maken met een hoop gedoe om hun schade verhaald te krijgen", stelt Noordsij. "Via het elektronisch dossier op iLetsel.nl kan de klant zijn eigen zaak volgen en wordt de communicatie in de vorm van brieven of online berichten verbeterd."

 

  &nbspNoordsij wil met zijn websites openheid creëren en verborgen commerciële doelen aan de kaak stellen. Na de goede ervaringen van zijn bureau met iLetsel.nl, wil hij het systeem begin 2009 openstellen voor de gehele letselschadewereld. Inmiddels hebben al zes tot zeven bureaus belangstelling getoond.

 

Centraal dossier

Via de website wordt een centraal dossier aangemaakt waarin alle partijen alle informatie verzamelen. Van de schadeformulieren tot de medische rapporten, van brieven tot gestelde vragen, van schadeposten tot notities van gesprekken. Het dossier is afgeschermd en alleen met een (kosteloos) digitaal paspoort en/of inlogcode en een wachtwoord te raadplegen door de betrokken partijen. "De brief die over verschillende schijven bij de klant moet komen, is er nu meteen. De vragen die hij heeft voor de medisch adviseur worden online beantwoord", noemt Noordsij als enkele voorbeelden van snellere communicatie. "Daarnaast is het overzichtelijker en is de kans dat er iets kwijtraakt nul."

 

Reageer op dit artikel