nieuws

Adviseurswijzer ‘datingsite’ voor klant financieel adviseur

Archief

Volgens internetondernemer Tim de Roode heeft zijn digitaal financieel adviesplatform adviseurswijzer.nl bij de start deze week al een paar honderd adviseurs op de site staan. "Naast ruim honderd individuele aanmeldingen hebben we contact met de ketens Home Invest en de Hypotheekstrateeg die collectief op de site komen", aldus De Roode.

 

Financieel adviseurs komen volgens De Roode centraal te staan op de nieuwe site. Met een uitgebreid profiel en een foto kunnen zij zich presenteren aan hun relaties. "Wij onderscheiden ons van andere aanbieders doordat je als consument op deze site als het ware een adviseur op maat kunt selecteren", zegt De Roode die assurantiekennis opdeed bij onder meer de OBP-groep. "Dit initiatief is ook een beetje bedoeld om al die aanbieders van hypotheekleads een hak te zetten", stelt hij. "Bij ons kan een consument een gerichte afspraak met een adviseur maken." Dat betekent onder andere dat hij niet het risico loopt door tien hypotheekadviseurs te worden benaderd."

 

  &nbsp"Iemand die in Amsterdam een huis wil kopen kan een adviseur in dezelfde regio zoeken die bijvoorbeeld gespecialiseerd is in hypotheekadvies, op provisie- of feebasis werkt, universitair geschoold is en zich aangesloten heeft bij het Klachteninstituut Fianciële Dienstverlening (Kifid)."

 

  &nbspDe klant kan ook nog zoeken op leeftijd en zelfs een foto van de gekozen adviseur bekijken; bijna een datingsite voor financieel adviseurs dus.

 

Proefpakket

De site maakt onderscheid tussen ketens, kantoren en individuele adviseurs. Voor een plek op de site betalen adviseurs naar keuze _ 10 per maand of _ 50 per lead. "Een schappelijk bedrag voor een lead, zeker als je in aanmerking neemt dat de klant juist jou als adviseur heeft uitgekozen", zegt De Roode.

 

  &nbsp"Verder kunnen wij een proefpakket aanbieden waarbij je pas gaat betalen als de eerste lead binnen is." De Roode was eerder actief als internetondernemer met onder andere het hypotheekrenteoverzicht en Zorgpremie.nl.

 

Reageer op dit artikel