nieuws

Zorgpremiekorting.nl biedt overzicht van open collectieven

Archief

De Stichting Zorg voor Koopkracht heeft op de website www.zorgpremiekorting.nl een overzicht geplaatst van alle open collectieven. Met deze website wil de stichting mensen attenderen op de mogelijkheid deel te nemen aan een zorgcollectiviteit, ook als men geen baan heeft of ontslagen wordt.

Zorgpremiekorting.nl biedt overzicht van open collectieven

Volgens de stichting heeft 59% van de Nederlanders een collectieve zorgverzekering. "Velen van hen beseffen niet dat dit voordeel vervalt bij ontslag. Om dit te voorkomen kunnen burgers kiezen voor een open collectief, onafhankelijk van de werkgever", aldus de stichting. Als de werknemer gedurende het jaar wordt ontslagen, is wisselen alleen mogelijk indien de verzekering uitsluitend via de werkgever te verkrijgen is en dus niet individueel te sluiten is. "In de praktijk is dit vaak niet het geval en is de werknemer verplicht de verzekering te houden, maar vervalt het collectiviteitsvoordeel."

Reageer op dit artikel