nieuws

Zalm van DSB naar Fortis/ABN Amro

Archief

Gerrit Zalm, financieel directeur bij DSB Bank, gaat de nieuw te vormen fusiebank van Fortis en ABN Amro leiden. Dit heeft minister Bos vrijdagmiddag bekend gemaakt.

Zalm van DSB naar Fortis/ABN Amro

Bos over de keuze voor de man die hem als minister van Financiën voorafging: "Gerrit Zalm heeft groot gezag in de financiële wereld. Daarnaast is hij één van de weinige mensen die zowel ervaring heeft in bankieren als in de politiek. Tenslotte is hij een onafhankelijke geest, niet verbonden aan de geschiedenis van Fortis of ABN AMRO, en daarom als geen ander in staat beide banken samen te brengen en cultuurverschillen te overbruggen".
Zalm kwam in de zomer van vorig jaar naar DSB Bank, eerst voor twee dagen per week en sinds begin dit jaar als fulltime financieel directeur.
Hessel Lindenbergh, onder meer voormalig bestuurslid bij ING, is de beoogd voorzitter van de raad van commissarissen van het nieuwe ABN Amro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.