nieuws

Verzekeringsbedrijfstak krijgt onderscheidingen

Archief

Personen en bedrijven die in de verzekeringsbranche prestaties leveren waar vooral klanten beter van worden, kunnen daar vanaf volgend jaar voor onderscheiden worden met een ‘Gouden Schild’. De prijzen moeten de kwaliteit in de bedrijfstak zichtbaar maken en daarmee bijdragen aan een positiever beeld over de branche.

Verzekeringsbedrijfstak krijgt onderscheidingen

Het initiatief voor de Nederlandse Verzekeringsawards, de formele naam achter de 'Gouden Schilden', komt van uitgeverij Kluwer en marketingbedrijf For All Finance (FAF). "We moeten stoppen om alleen maar vanuit het defensief over onze branche te praten", motiveert FAF-directeur Ruud Dekker. "We moeten durven laten zien wat we goed doen."
Voor de veertien onderscheidingen vormt het belang van producten en diensten voor klanten de leidraad, boven commerciële successen. Er worden onder meer prijzen uitgereikt voor de beste schadeservice, de beste adviesorganisatie, de beste werkgever en het bedrijf dat de grootste stappen heeft gezet in duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Nominaties worden beoordeeld door een jury, die deels zal bestaan uit branchegenoten en verder uit vertegenwoordigers van consumenten, bedrijven, media en politiek. "De mening van klanten is cruciaal", aldus Dekker. "Het moet geen incrowd feestje worden." Het Verbond van Verzekeraars, dat imagoherstel als topprioriteit heeft betiteld, schaart zich achter het initiatief. "We krijgen een spiegel voorgehouden met lof voor de één en huiswerk voor de ander. Zo zullen deze awards een bijdrage leveren aan een opwaartse spiraal", aldus Verbond-directeur Richard Weurding.
Op donderdag 11 juni 2009 worden de winnaars over de jaargang 2008 bekendgemaakt. Meer informatie is te vinden op de website www.verzekeringsawards.nl.

Reageer op dit artikel