nieuws

‘Verzekering huizenprijs kan kostenneutraal’

Archief

Een verplichte verzekering tegen scherp dalende huizenprijzen hoeft woningbezitters niets extra te kosten. Dit zegt  Rabobank-bestuursvoorzitter Bert Heemskerk in reactie op kritiek die hij afgelopen weekend kreeg op zijn plannen om de Nationale Hypotheek Garantie voor iedereen van toepassing te verklaren. ‘Als we het goed opzetten, kan het fonds zichzelf bedruipen’.

‘Verzekering huizenprijs kan kostenneutraal’

Heemskerk wil dat huiseigenaren door de Staat verplicht worden een jaarlijkse premie af te dragen die hen beschermt tegen gedwongen uitzetting. ‘Als we dat doen, gaat dat gepaard met lagere hypotheekrentes bij banken.’
(Het Financieele Dagblad)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Zorgpremie Menzis stijgt licht
(De Gelderlander)
 
Dood nog steeds taboe in ons land
(De Gelderlander)
 
Koopbelasting op huis niet omlaag
(De Gelderlander)
 
Banken eisen opheffing van garantiestelsel spaarders
(Het Financieele Dagblad)
 
Geen hogere mobiliteit in zorg
(Het Financieele Dagblad)

Reageer op dit artikel