nieuws

Verzekeraars willen voor kerst van woekerpolis af

Archief

Verzekeraars moeten terug naar de kern: verzekeren en geen risicovolle producten meer maken. De assuradeurs willen met de overheid afspraken maken over het toekomstige financiële systeem. Alle verzekeringsproducten moeten voor gewone klanten begrijpelijk gemaakt worden, zegt het Verbond van Verzekeraars, in de hoop dat klanten verzekeraars weer vertrouwen. Daarom willen verzekeraars de hele affaire met dure ‘woekerpolissen’ nog vóór Kerstmis afronden, zo meldt dagblad De Telegraaf.

Verzekeraars willen voor kerst van woekerpolis af

Vóór de kerstdagen willen verzekeraars de compensatie regelen met consumentenorganisaties namens klanten die te veel kosten hebben betaald voor de 6,5 miljoen beleggingsverzekeringen. "Die toezegging kan ik namens verzekeraars doen; om ons uiterste best te doen dit dossier nog dit jaar af te ronden", zegt directeur Richard Weurding van het Verbond. "Er zijn al regelingen getroffen. Dit moet nu in een stroomversnelling komen, dit probleem moet voor het nieuwe jaar afgehecht worden." De eerste compensatieregeling duurde echter ruim twee jaar. Weurding: "Dit zijn geen loze woorden. We pakken het nu pragmatisch aan, al zijn het zeer complexe producten. Het moet lukken om alle partijen mee te krijgen." Het bestuur van het Verbond heeft minister Bos onlangs die steun toegezegd. Want de verzekeraars, aldus de branchekoepel, zien dat na de woekerpolisaffaire, de kredietcrisis en recessie "stabiliteit voorop staat". Stabiliteit is voor verzekeraars, die op lange termijn zekerheid moeten kunnen bieden voor een uitkering, van levensbelang, maar ook voor het financiële stelsel. "Wij hebben Bos gezegd dat alle verzekeraars in Nederland actief meedenken om een solide, stabiel stelsel voor de toekomst te maken, schokbestendig."
(De Telegraaf, pag. 25)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
CDA tornt niet aan aftrek hypotheekrente
(Het Financieele Dagblad, pag.5)
 
Rechtbank schort voorlopig alle aandelenleasezaken op
(Het Financieele Dagblad, pag.19)
 
Winstalarm voor verzekeraar AXA
(Het Financieele Dagblad, pag.25)
 
Nederlands lied is populair bij uitvaart
(De Gelderlander, pag.1)
 
Rijk worden? Doe het samen en simpel (tips van twee financieel adviseurs in nieuw boek)
(de Volkskrant pag 8)
 
Banksparen komt niet van de grond
(De Gelderlander, pag.13)
 
Onderzoek naar beleid Fortis
(Het Parool van gisteravond, pag.27, NRC Handelsblad, pag.11, Trouw, pag.13)
 
Klink vasthoudende fakkeldrager van de marktwerking
(Het Financieele Dagblad, pag.2)
 
Vlaktaks kent vele valkuilen
 (Trouw, pag.13)

Reageer op dit artikel