nieuws

‘Verruimde vangnetregeling arbeidsongeschiktheid onzichtbaar’

Archief

De verruimde vangnetregeling arbeidsongeschiktheid is onzichtbaar. Dat stelt Egbert van de Coevering van de website Datishetverschil.nl, waar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zonder provisie worden vergeleken en aangeboden.

‘Verruimde vangnetregeling arbeidsongeschiktheid onzichtbaar’

Momenteel voeren het Verbond van Verzekeraars, vakbonden en het ministerie van SZW een campagne om de verruimde vangnetregeling onder de aandacht te brengen van kleine ondernemers. Een rondvraag leert volgens Van de Coevering dat bijna niemand op de hoogte is van de verruimde regeling. "De initiatiefnemers blijven steken in goede bedoelingen. De regeling behoeft meer zichtbaarheid en uitleg om effect te hebben. De campagne is tot op heden onzichtbaar. Dat is een gemiste kans want 60% van de zelfstandigen verzekert zich uiteindelijk niet tegen arbeidsongeschiktheid. Dit brengt grote risico's met zich mee", aldus Van de Coevering.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.