nieuws

Verlies levenproductie in derde kwartaal

Archief

Het individuele levenbedrijf heeft in het derde kwartaal 9% minder productie geboekt dan vorig jaar in dezelfde periode: € 1.542 (1.657) mln. Die daling is ongeveer gelijk verdeeld over koopsommen en periodieke premies, al is de afname in dat laatste segment procentueel het grootst: -17% tot € 299 (359) mln.   

In de eerste helft van 2008 kon de levenmarkt nog een plus van 6% boeken, hoewel die deels werd veroorzaakt door een grote koopsom uit een pensioencontract. De lijfrentemarkt is blijkens de cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek de grote boosdoener in het derde kwartaal: de omzet uit nieuwe uitgestelde lijfrentepolissen zakt met 19% in tot € 300 (369) mln en de direct ingaande lijfrenten (DIL) geven 5% toe: € 736 (773) mln.
Na negen maanden laat de omzet uit nieuwe levenpolissen nog net een positieve balans zien: € 5.729 (5.604) mln aan nieuwe premies betekent een marginale plus van 2% ten opzichte van 2007.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.