nieuws

Verkopers Zilveren Kruis ook strak ónder hun pak

Archief

Gezondheidstest

   Het begon allemaal in januari dit jaar, toen de 170 commerciële medewerkers van Zilveren Kruis ('geheel vrijwillig') meededen aan een gezondheidstest, waarbij bloed, conditie en longinhoud werden gemeten. Ook werd een halsslagaderanalyse uitgevoerd. "Gemiddeld waren we drie kilo te dik", aldus Van den Boom. Vervolgens is in de loop van dit jaar ruim 40% van zijn verkopers meer gaan sporten en heeft 33% de eetgewoonten verbeterd. Sommige verkopers vielen daardoor tot dertig kilo af.
 
   "We realiseren ons terdege dat we balanceren op een dunne lijn tussen wat wel en niet geaccepteerd wordt van een werkgever", zegt Van den Boom. Maar zijn mensen hebben er geen problemen mee. "Meer dan de helft van hen vindt gezondheid een bespreekbaar item tijdens werkoverleg; tijdens het laatste medewerkerstevredenheidsonderzoek scoorde onze commerciële organisatie een 7,5."
 
Volgens Van den Boom is het de bedoeling dat in het eerste kwartaal van volgend jaar het hele zorgbedrijf van Achmea aan het Topfitprogramma gaat deelnemen. "Doel is om uiteindelijk heel Achmea mee te krijgen. Het concept moet zich als een olievlek over de organisatie gaan verspreiden."
 
= = = = = = = = = = = = = = = = = =
 
Da's ook toevallig
Zou het zo kunnen zijn dat topmanagers van Nationale-Nederlanden het advies krijgen om op subtiele wijze een zachte kant te laten zien?
 
Die gedachte kwam op bij het zien van een foto van Lard Friese, die sinds 1 september de scepter zwaait bij deze ING-dochter. Zijn das is voorzien van knus soezende poezen.
 
Waar doet dat aan denken?
 
Juist: eerder dit jaar had AM een interview met zijn voorganger Ludo Wijngaarden. Die droeg een das met hondjes erop.
 
Verdere raadpleging van de jongste jaargang leert dat managers overwegend dassen dragen met diagonale strepen. Andere populaire motieven zijn abstracte figuurtjes en effen stropdassen (soms met een reliëf).
 
Er dook nog één andere stropdas met knusse diertjes op. Die verzameling vliegende olifantjes behoorde toe aan Freek Wansink, sinds 2004 de topman van Generali. Maar die heeft voordien tientallen jaren bij NN gewerkt!
 
= = = = = = = = = = = = = = = = = =
 
Het stond begin oktober in vrijwel alle kranten: twee vrouwen waren in Den Haag met hun auto in een 'spontaan' groot gat in het wegdek gereden. Het voertuig werd onherstelbaar beschadigd. Hoe met zo'n situatie om te gaan, was voor de dames geen vreemd terrein. Het betrof Latoya Fisscher en Lucia Duart van het Servicecenter Schade van Aegon. Het ongeluk gebeurde overigens vlakbij het hoofdkantoor van Aegon, zo blijkt uit een artikel in het personeelsblad Interaegon.

Reageer op dit artikel