nieuws

Tevreden zorgverzekerde niet altijd loyaal

Archief

Bijna één op de twintig tevreden zorgverzekerden overweegt toch naar een andere verzekeraar over te stappen, blijkt uit onderzoek van Dunck Loyalty Marketing en marktonderzoeksbureau Metrixlab. Menzis en Agis hebben daar het meest last van.

Uit een meting onder ruim duizend zorgverzekerden komt IZZ als verzekeraar met de meest loyale klanten naar voren: die haalt 3,68 op een schaal van één tot vijf. Tweede is Univé met een score van 3,56. Agis (2,95) en Menzis (3,01) hebben de minst loyale verzekerden. Ook wat tevredenheid betreft scoort IZZ het hoogste met een 4,18. "Over het algemeen scoren verzekeraars hoger op tevredenheid dan op loyaliteit. Ondanks dat klanten tevreden zijn, hebben ze dus toch de intentie om over te stappen." Volgens het onderzoek zegt nu 4,5% van alle tevreden verzekerden van plan te zijn over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.