nieuws

Staat zet Fortis-verzekeraars in etalage

Archief

De Nederlandse verzekeringsbedrijven van het voormalige Fortis zijn door aandeelhouder de Nederlandse staat in de etalage gezet. Fortis ASR is intussen omgedoopt tot ASR Verzekeringen.

Staat zet Fortis-verzekeraars in etalage

De holding Fortis Verzekeringen Nederland is eveneens van naam veranderd en heet voortaan ASR Nederland. Dit verzekeringsconcern omvat naast ASR Verzekeringen nog de maatschappijen De Amersfoortse, Europeesche, Falcon Leven (inclusief Interlloyd) en Ardanta.
Los van ASR Nederland is er nog de internationaal werkende, zakelijke verzekeraar Fortis Corporare Insurance (FCI). Die behoudt de huidige naam. ASR Nederland en FCI zullen, volgens minister van Financiën Wouter Bos, "op een verstandige termijn" worden verkocht. Dat zal vrijwel zeker vóór 2011 gebeuren.
 
Zie ook:
Zalm van DSB naar Fortis/ABN Amro

Reageer op dit artikel