nieuws

Staat steunt vooral verzekeraar Reaal

Archief

SNS Reaal heeft zijn kernkapitaal met € 1,25 mld verhoogd, deels door een lening van de Stichting Beheer SNS Reaal maar ook door een lening van € 750 mln van de Nederlandse staat. Van dat geld gaat € 775 mln naar Reaal Verzekeringen, die de solvabiliteit daarmee naar 200% tilt.

Staat steunt vooral verzekeraar Reaal

SNS Reaal denkt hiermee klanten "extra zekerheid" te bieden. Het concern heeft in het derde kwartaal een verlies van € 88 mln geleden, waardoor na drie kwartalen nog een winst van € 138 mln resteert.
De bankverzekeraar zegt zijn marktaandelen sparen, hypotheken en levensverzekeringen in het derde kwartaal te hebben vergroot. Het resultaat van de levensverzekeraar pakte door de beleggingen negatief uit, terwijl het schadebedrijf in de min terecht is gekomen door een hogere schadelast bij vooral auto- en brandverzekeringen. De premieomzet Leven bleef gelijk, afgezien van de integratie van AXA en Zwitserleven. Bij Schade was sprake van autonome groei.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.