nieuws

Ruim 600.000 autopolissen gesloten via internet

Archief

Het afgelopen jaar zijn via internet meer dan 600.000 autopolissen gesloten, ruim 700.000 reis- en annuleringsverzekeringen en bijna 600.000 zorgverzekeringen. TNS Nipo presenteerde deze cijfers woensdag op het congres Internetverzekeren in Leiden.

Ruim 600.000 autopolissen gesloten via internet

Volgens TNS Nipo hebben in totaal circa twee miljoen huishoudens afgelopen jaar online een verzekering gesloten. Ongeveer 2,9 mln huishoudens van de in totaal zeven miljoen in ons land hebben zich afgelopen jaar georiënteerd op het sluiten van een polis; 2,3 mln deed dat via internet. Uit het onderzoek blijkt verder dat vertrouwde namen als Centraal Beheer, Univé, Postbank, FBTO en Ohra het hoogst scoren als het gaat om het online sluiten van een verzekering. Zo sloot 15% zijn polis bij Centraal Beheer, 13% bij Univé en 9% bij Postbank. Echter 39% deed het via een andere online aanbieder, zoals bijvoorbeeld de ANWB bij wie 1,5% online werd gesloten. Het TNS Nipo onderzoek vond de eerste zes maanden van dit jaar plaats onder ruim 4.000 huishoudens.
 
Gerelateerd berichten: 
 
Teller autopolis Postbank op 11.500
 
Dertien procent sloot autopolis online

Reageer op dit artikel