nieuws

Rabo vreest prijsdaling tot 20% op huizenmarkt

Archief

Rabo-bestuursvoorzitter Bert Heemskerk vreest op afzienbare termijn een daling van de Nederlandse huizenprijzen van 10 tot 20%. Door een verplichte verzekering tegen prijsdalingen kan de scherpe prijsdaling worden gereduceerd tot ongeveer 5%.

Rabo vreest prijsdaling tot 20% op huizenmarkt

Volgens Heemskerk biedt deze verzekering een ‘indirecte staatsgarantie’. Hiermee kunnen de banken hun hypotheken beter doorplaatsen bij verzekeraars en pensioenfondsen. Dit biedt de banken weer ruimte om nieuwe hypotheken te verstrekken.
Dit zei Heemskerk woensdag na afloop van een hoorzitting in de Tweede Kamer. Officieel gaat Rabo nog uit van stabiele huizenprijzen, en Heemskerk wil geen onheilsprofeet zijn, maar binnen twee jaar verwacht hij een periode van dalende prijzen. De hypotheekproductie van marktleider Rabo is al 30% teruggevallen en huizen staan veel langer te koop.
Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Rechtbank schort leasezaken op
(Het Parool, pag. 24)
 
Met lege handen tegenover de AFM
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
Delta Loyd wil verder met ABN
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)
 
'Ons bankiers terft geen blaam' 
(De Volkskrant, pag. 1)
 
Bankiers: Wij hielden ons keurig aan de regels
(Trouw, pag. 13)

Reageer op dit artikel