nieuws

Quinn-team naar Deense Alpha

Archief

Onder de naam Alpha Commercial Lines (onderdeel van de Deense Alpha Group) worden de gestaakte activiteiten van het Ierse Quinn Insurance in Nederland voortgezet. Alpha biedt overal in Europa aan lokale initiatieven (her)verzekeringscapaciteit.

Quinn-team naar Deense Alpha

De Alpha Group is in 2005 door zeven mensen opgericht. Eind 2007, in welk jaar het brutopremie-inkomen € 42 mln beliep, bedroeg het eigen vermogen € 28 mln. "Na het onverwachte besluit van Quinn om zich terug te trekken van het vasteland zijn we als Nederlands team direct met diverse geïnteresseerde partijen besprekingen aangegaan", staat in een bericht aan het intermediair.
Het Nederlandse team, aangevoerd door Ton Peek, heeft onder de naam Alpha Commercial Lines het alleenrecht verworven om de Deense verzekeraar in ons land te vertegenwoordigen. Het verkoop- en underwritingteam van Quinn is grotendeels intact gebleven. Huub van Woerden is verantwoordelijk voor Property & Liability, Mike O'Connor doet Marine en Willem van Holland neemt CAR en Machinebreuk voor zijn rekening. Voor de administratieve afhandeling wordt gebruik gemaakt van het Anva-systeem.

Reageer op dit artikel