nieuws

Quinn-team naar Deens Alpha

Archief

Onder de naam Alpha Commercial Lines (onderdeel van de Deense Alpha Group) worden de gestaakte activiteiten van het Ierse Quinn Insurance in Nederland voortgezet. De Alpha Group biedt overal in Europa aan lokale initiatieven (her)verzekeringscapaciteit.

 

De Alpha Group is in 2005 door zeven mensen opgericht. In de jaren daarna zijn diverse bedrijven overgenomen. Eind 2007 bedroeg het eigen vermogen van het bedrijf _ 28 mln.

 

  &nbsp"Na het onverwachte besluit van Quinn in september om zich terug te trekken van het vasteland zijn we als Nederlands team direct met diverse geïnteresseerde partijen besprekingen aangegaan", aldus de doorstarter in een bericht aan het intermediair. "Wij hebben het doel het succesvol gebleken concept, namelijk als kleinschalige ondernemende verzekeraar maatwerk te bieden in de bedrijvenmarkt, onder andere vlag verbeterd en langdurig voort te zetten."

 

  &nbspHet Nederlandse team, onder aanvoering van Ton Peek, heeft onder de naam Alpha Commercial Lines het alleenrecht verworven om de Deense verzekeraar in ons land te vertegenwoordigen.

 

  &nbspHet verkoop- en underwritingteam van Quinn is grotendeels meegegaan naar Alpha Commercial Lines. Huub van Woerden is verantwoordelijk voor Property & Liability, Mike O’Connor doet Marine en Willem van Holland neemt CAR en Machinebreuk voor zijn rekening. Voor de administratieve afhandeling wordt gebruik gemaakt van het Anva-systeem.

 

Overnemen

Quinn is gestart met het opzeggen van de lopende verzekeringen. "Om de overlast van deze annuleringen zoveel mogelijk te beperken, nemen wij zoveel mogelijk opgezegde verzekeringen over, zonder aanvraagformulier en tegen dezelfde premies en condities. Verzekeringen die tussentijds worden opgezegd bij Quinn, worden met restitutie van onverdiende premie beëindigd."

 

Reageer op dit artikel