nieuws

Oosenbrug: bonusprovisie kwam uit koker verzekeraars

Archief

Het bestaan van bonusprovisies kan het intermediair niet worden aangerekend. Dat stelt Alfred Oosenbrug. “De verzekeraars hebben dat systeem gebouwd en tussenpersonen hebben hun verdienmodel daarop gebaseerd”, aldus de consultant en voormalig hoogleraar in een interview in de nieuwe editie van AM.

Oosenbrug: bonusprovisie kwam uit koker verzekeraars

"Ook al deugt het niet, het is logisch dat je er de tijd voor krijgt om over te stappen op een andere werkwijze", vindt Oosenbrug, die provisie als beloningsvorm op zich niet afwijst. "Zolang de klant het maar weet. Het gaat om de openheid waarmee je opereert."
Tekenen van provisiegedreven advies ziet Oosenbrug in de snelle opkomst van de productie van woonlasten- en uitvaartverzekeringen. "Het is verbazingwekkend zoals de productie na het instorten van de markt voor beleggingspolissen elders is geëxplodeerd. Het is moeilijk te geloven dat consumenten na jaren zonder uitvaart- of betalingsbeschermingspolis nu opeens wél massaal behoefte hebben gekregen aan die producten."

Reageer op dit artikel