nieuws

Ook NN bereikt akkoord over woekerpolis

Archief

Nationale-Nederlanden, de Stichting Verliespolis en de Stichting Woekerpolis Claim (WPC) zijn tot een akkoord gekomen over compensatie van houders van beleggingsverzekeringen. ING schat de tegemoetkoming in de kosten in totaal in op € 365 mln, inclusief een fonds van € 70 mln voor schrijnende gevallen.

Ook NN bereikt akkoord over woekerpolis

Op basis van de gemaakte afspraken ontvangen klanten een tegemoetkoming op de einddatum van hun verzekering, als blijkt dat de ingehouden kosten uitkomen boven het afgesproken maximum. De overeenkomst, vergelijkbaar met die van Delta Lloyd, geldt voor klanten van NN, RVS en Postbank Verzekeringen. De portefeuille van de drie ING-onderdelen omvat ongeveer 730.000 individuele beleggingsverzekeringen. Naar schatting komt de helft daarvan in aanmerking voor de regeling.
De gerechtelijke procedure van de Stichting WPC en de Vereniging Consument & Geldzaken tegen NN inzake de woekerpolissen wordt hiermee beëindigd. De polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting WPC moeten nog wel instemmen met de regeling. De Ombudsman Financiële Dienstverlening spreekt van "een redelijke en juiste regeling".

Reageer op dit artikel