nieuws

Ook bemiddelaar All4All failliet

Archief

De rechtbank in Utrecht heeft All4All Advies failliet verklaard. De onderneming in Houten is eigendom van Pascal Derksen, die twee maanden geleden inkoopbedrijf All4All Finance al failliet had zien gaan.

 

All4All Advies hanteerde diverse handelsnamen, waaronder ook Karel Online met een gelijkluidend webadres. Het faillissement is een direct gevolg van de eerdere gebeurtenissen bij het gelijknamige inkoopbedrijf. Het bemiddelingsbedrijf had daar bijvoorbeeld nog een vordering lopen.

 

Inkoopbedrijf

Uit het eerste faillissementsverslag van All4All Finance, blijkt dat de beide aandeelhouders van het inkoopbedrijf het met elkaar aan de stok hadden. Volgens Pascal Derksen heeft zijn compagnon te snel de handdoek gegooid, bezittingen uit het pand meegenomen, wachtwoorden van computers veranderd waardoor internetbankieren niet meer mogelijk was en _ 23.000 van de rekening-courant opgenomen.

 

  &nbspPeter Larmit noemt daarentegen de door Derksen bepaalde omzetdoelstellingen irreëel en de personeelskosten veel te hoog. De curator stelt in elk geval vast dat "de omzet veel te laag was om salarissen en andere crediteuren te voldoen."

 

  &nbspAll4All Finance deed met zo’n vijftig tussenpersonen zaken. De hypotheekportefeuille (_ 35 mln groot) is overgenomen door serviceprovider United Capital in Roosendaal. De betaalde koopsom van _ 35.700 is bij lange na niet voldoende om de (concurrente) schuldeisers alsnog uit te betalen. Zij vorderen tezamen _ 142.000. Dit betreft in hoofdzaak tussenpersonen die nog provisie tegoed hadden van All4All Finance. Verder had ING Bank een krediet van _ 174.000 verstrekt; de daaraan gekoppelde pandrechten blijken niet rechtsgeldig.

 

Reageer op dit artikel