nieuws

NVA vindt Bos roomser dan de paus

Archief

De intermediairorganisaties NBVA en NVA vinden het teleurstellend dat het ministerie van Financiën vasthoudt aan de balansregel dat beloning op complexe producten voor maximaal de helft uit afsluitprovisie mag bestaan. Gisteren liet minister Bos weten die regel niet te zullen afschaffen.

Tijdens de vergadering over provisietransparantie in de Tweede Kamer bleek dat de huidige balansregel (70% afsluit- en 30% doorlopende provisie) een jaar langer zal gelden. Maar een evaluatie van de uitwerking van de regels in 2010 zal niet tot afschaffing leiden, zo liet Bos weten.
De regel is bedoeld om provisiegedreven verkoop tegen te gaan. In de ogen van de NVA is die regel door de huidige maatregelen rond provisietransparantie en het verbod op bonusprovisie overbodig geworden. Bos gaat hiermee verder dan de Europese Mifid-regels en is in die zin roomser dan de paus, stelt de NVA. De intermediaire koepel wil over dit onderwerp verder praten met de minister.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.