nieuws

Nivre veroordeelt vergoedingen voor letseldossiers

Archief

Het Nivre, de overkoepelende organisatie van registerexperts, veroordeelt vergoedingen voor letselschadedossiers omdat het vindt dat de wet al voldoende mogelijkheden biedt voor slachtoffers om schade te verhalen. Hiermee reageert het Nivre op de wervingscampagne die de Pals Groep momenteel onder het intermediair houdt.

Nivre veroordeelt vergoedingen voor letseldossiers

"Het is niet in overeenstemming met de eigen gedragsregels en de daarin vastgelegde normen, wanneer registerexperts zich als belangenbehartiger direct of indirect inlaten met het betalen van geld of disproportionele vergoedingen aan personen of instanties die letselschadezaken ter behandeling aanbieden aan die registerexperts of aan belangenbehartigers die het Keurmerk Letselschade dragen", aldus het Nivre. "De wet biedt voldoende mogelijkheden aan slachtoffers om de kosten van de belangenbehartiger te verhalen op de aansprakelijke partij. Het is om die reden ongewenst dat personen of instanties die niets met het schaderegelingproces zelf te maken hebben, gewin maken door het 'inkopen' en/of 'verkopen' van letselschadedossiers." Het Nivre zegt het te betreuren wanneer commercie het zou winnen van ethiek en integriteit.
 
Gerelateerd bericht:  Pals werft letseldossiers bij intermediair

Reageer op dit artikel