nieuws

Nieuw leven in pay-as-you-drive in UK

Archief

De Britse verzekeringsmarkt krijgt begin volgend jaar opnieuw een aanbieder van een autoverzekering op basis van het pay-as-you-drive-systeem. Afgelopen zomer zette marktleider Norwich Union nog een punt achter een grootschalige proef met zo’n ‘kilometerpolis’.

Nieuw leven in pay-as-you-drive in UK

De nieuwe aanbieder is Coverbox, die gebruik gaat maken van de technologie van Cobra. Polishouders gaan premie betalen per gereden kilometer, afhankelijk van de locatie en het tijdstip. De tijden worden ingedeeld in drie klassen: rustige uren, drukke uren en topspitstijden. Het in de auto te installeren satellietsysteem zal het voertuig ook bij een eventuele diefstal kunnen opsporen.

"Zowel verzekerden als de auto-industrie zijn klaar voor pay-as-you-drive", meent Coverbox. "Anderen hebben het geprobeerd met verouderde technologie." Het nieuwe systeem is bij grote autofabrikanten in Europa en Japan getest. Zowel de polisvoorwaarden als de wijze van betaling zullen simpel zijn. De namen van de zes risicodragers maakt Coverbox later bekend.

Reageer op dit artikel