nieuws

NBVA en NVA: ‘kostenstijging is buiten proportie’

Archief

NBVA en NVA luiden de noodklok. “De nieuwe tarieven van de toezichthouders zijn buiten proportie en leggen een onverantwoorde claim op de leden”, aldus de organisaties. “Aan de kostenstijging van de AFM moet een halt worden toegeroepen.”

NBVA en NVA vinden dat deze verhoging niet meer uit te leggen is aan de leden "waardoor de acceptatiegraad van het toezicht en de verder regelgeving onder druk komt te staan. De deze zomer geuite zorgen over de komende kostenverhoging hebben weliswaar geleid tot iets lagere bedragen, maar de overheid zou toch een groter deel van de toezichtskosten voor haar rekening moeten nemen. Hoe redelijk is het nog om onze leden te laten betalen om de AFM de rotte appels uit de markt te halen?", vinden de intermediairorganisaties. Zij wijzen in dit verband ook op de lastenverzwaring van het intermediair dat achtereenvolgens geconfronteerd is met WFD, WFT en Mifid Nationaal Regime en binnenkort de Bgfo.
 
Zie ook: Basistarief AFM met € 329 omhoog

Reageer op dit artikel