nieuws

Minister Bos: totaal bonusverbod

Archief

Minister Bos (Financiën) heeft in het debat over provisietransparantie met de Tweede Kamer toegezegd een algeheel verbod op bonusprovisies in te voeren. Tot nu toe zou zo’n verbod alleen gaan gelden voor omzetgerelateerde bonussen.

Minister Bos: totaal bonusverbod

"Wij hebben eerder een opening gelaten voor bonussen op basis van de kwaliteit van de dienstverlening. Je kunt de vraag stellen hoe relevant die opening is en daarom ben ik bereid het verbod uit te breiden tot alle vormen van bonus", aldus Bos donderdag. Op vragen van de CDA-fractie of hiermee serviceproviders uit het proces worden gesaneerd, antwoordde Bos dat dit niet het geval is. "Zij kunnen nog steeds – indien nodig hogere – provisie ontvangen en bovendien door aanbieders worden ingeschakeld volgens de normale uitbestedingsregels. We schroeien hiermee een potentieel lek in het systeem dicht."
Bos stelde verder dat de evaluatie van de balansregel (maximaal 50% afsluitprovisie) niet inhoudt dat deze zal worden teruggedraaid. "De balansregel is definitief. We zullen in 2010 kijken of het nodig is om ook niet-complexe producten daaronder te laten vallen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.