nieuws

‘Laat overheid AFM-nota over 2009 betalen’

Archief

“Overheidsmaatregelen zijn wenselijk om de economische positie van financieel dienstverleners te beschermen.” Dat zegt D&O met een blik op de huidige crisis. Het adviesbureau doet onder meer de suggestie dat de overheid de kosten voor het toezicht door de AFM betaalt.

‘Laat overheid AFM-nota over 2009 betalen’

"De politiek zou, als compensatie voor alle extra lasten waarmee de sector wordt geconfronteerd, kunnen besluiten de jaarlijkse toezichtkosten van de AFM voor 2009 eenmalig voor rekening van de centrale overheid te laten komen." Als alternatief wijst D&O nog op de optie om assurantiekantoren zonder renteopslag in termijnen te laten betalen. Dat zou volgens het bureau in Hoevelaken nodig zijn, omdat "veel financieel dienstverleners het zwaar hebben" door aanzienlijke lastenstijgingen, gedaalde inkomsten uit hypotheken en levensverzekeringen en het vervallen van bonussen.
D&O wil verder de wettelijke verdeling tussen afsluitprovisie en doorlopende provisie laten vervallen en duidelijkheid over de vraag of bonussen over 2008 nog wel in 2009 mogen worden uitgekeerd. Foto: D&O-directeur Jurjen Oosterbaan.

Reageer op dit artikel