nieuws

‘Kredietcrisis biedt extra kansen voor coassurantiemarkt’

Archief

Volgens voorzitter Rolf van der Wal van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) zal de wereldwijde kredietcrisis geenszins aan de deuren van verzekeraars voorbijgaan, maar biedt deze voor de coassurantiemarkt, en met name de makelaars in assurantiën, juist extra kansen.

 

"Veel verzekeraars hebben een grote tot zeer grote exposure voor schades op het gebied van E & O (errors & omissions) en D & O (directors & officers-liability) en kunnen hevig worden getroffen door de recente koersdalingen; sterk afnemende beleggingsopbrengsten, alsmede een toenemende afkeer van investeerders voor de gehele financiële dienstverleningsindustrie", aldus Van der Wal tijdens een marktdiner dat zijn organisatie voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseerde in Noordwijk aan Zee.

 

  &nbspMet name voor de makelaars in assurantiën ziet Van der Wal de toekomst juist zonnig in. "Enerzijds omdat de interesse in risicospreiding sterk zal toenemen, met name ook in het licht van de ondeugdelijkheid en daardoor slechts zeer beperkte bruikbaarheid van ratings. Anderzijds vanwege het gegeven dat in economisch moeilijke tijden de zogeheten ‘risico-appetite’ bij veel verzekeraars afneemt. Daardoor zal de capaciteit voor grotere industriële en commerciële risico’s bij risicodragers die niet via de co-assurantiemarkt werken, zo al niet geheel vervallen, dan toch in elk geval in hoge mate afnemen. Hierdoor zal het belang van onze co-assurantiemarkt aanmerkelijk kunnen toenemen."

 

VNAB Award 2008

Gerda Spreeuwenberg, spin in het web bij de VNAB, heeft de VNAB Award 2008 gewonnen. Zij krijgt de prijs voor de manier waarop zij in de afgelopen 32 jaar actief is geweest voor de brancheorganisatie en haar leden. "Je loyaliteit en inzet verdient ons aller lof en we zullen in de loop van volgend jaar dan ook node afscheid van je nemen", zo lichtte VNAB-voorzitter Van der Wal de uitverkiezing toe. Spreeuwenberg is de eerste vrouw aan wie de VNAB Award is uitgereikt. De ‘beursmannen’ Paul Soeteman (Marsh), Kees Krijgsman (Allianz) en René Mandos (Aon) gingen haar voor.

 

Award.

Reageer op dit artikel