nieuws

Klanten blijven tevreden over zorgverzekeraars

Archief

De algemene waardering van verzekerden voor hun zorgverzekeraar is dit jaar niet veranderd ten opzichte van 2007. Gemiddeld krijgen de verzekeraars het rapportcijfer 7,8; PNO Ziektekosten scoort met een 8,7 het hoogst.

Klanten blijven tevreden over zorgverzekeraars

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Nivel en het Centrum Klantervaring Zorg naar de ervaringen van consumenten met zorg en zorgverzekeraars. De grootste zorgverzekeraars CZ (7,7), Menzis (7,4) en VGZ (7,5) scoren onder het gemiddelde. Op het gebied van informatievoorziening worden DVZ Achmea en Salland het meest gewaardeerd.
Het telefonische contact met zorgverzekeraars en de afhandeling van declaraties wordt door de meerderheid van de respondenten positief beoordeeld.

Reageer op dit artikel